Om os

Mange forældre kæmper med at få deres børn i seng på en god måde. Vi kender det selv alt for godt, for vi har begge børn i godnathistoriealderen.

Og hvem er ‘vi’ så?

Vi er Anders Larson og Lars Henriksen. To fædre med en fælles mission: at hjælpe familier i hele verden med at få en god afslutning på dagen at få vores unger i seng i en fart.

Vores børn går i samme klasse, og det var til en forælderfest, vi kom til at tale om vores udfordringer med at finde på, når vores børn lå i sengen og sagde: “Far, giv mig en drøm!” For selv om vi godt kan lide at finde på historier, var det svært at blive ved. Og det var svært at huske de historier, vi allerede havde fundet på, og som børnene nu krævede at høre igen.

Derfor var Anders, der til daglig er musiker, begyndt at skrive sine historie ned. Og han spurgte Lars, der er journalist, om han ikke ville hjælpe. Og snart havde vi sammen opfundet en ny figur, Vilter Ørngot, der kommer om natten og tager børn med i fantasifulde drømme.

Vi ser Vilter Ørngot som en slags moderne Ole Lukøje. Formålet er stadig at få børn godt i seng, men der skal mere til, end da vi selv var børn (sådan føles det i hvert fald). Vores metode er at skræddersy historierne til det enkelte barn. Samtidig er det et forsøg på få mere litterær værdi ind i det ofte noget brogede, digitale fortælleunivers til børn.

Vi har to langsigtede mål:

  • at hjælpe forældre med at få deres børn i seng på en god måde
  • at skabe et univers, der kan inspirere flere børn til selv at læse mere

Du kan opleve Vilters historier sammen med dit barn allerede i aften. Ved at tilmelde jer, får I fem personlige godnathistorier helt gratis, og du kan når som helst købe flere drømme.

Illustrationer

Børnelitteratur uden tegninger er som en swimmingpool uden vand. Så vi har fået Maria Buchmann (professionel illustrator med talent til langt udenfor fingerspidserne)  til at tegne Vilter. Hun har også lavet illustrationerne til Drømmepakke 1 og de gratis drømme.

Tamara Antonijevic har med skråsikker hånd illustreret de andre drømmepakker. Flere illustrationer tilføjes løbende, også til eksisterende historier, så hold endelig øje med de historier, I allerede har læst!

Vilters godnatsang

Dit barn fortjener selvfølgelig at slutte dagen af med en godnatsang! Derfor har Vilter (med en smule hjælp fra Anders Larson) lavet sin egen godnatsang, som han spiller på sin mundharmonika efter hver historie. Vilters sang kan høres her (men pas på, hvis du selv er lidt træt – vi kan ikke garantere, at du holder dig vågen).

Fremtiden

…er ofte svær at forudse. Men vi garanterer, at vi løbende vil sørge for at tilføje flere funktioner og værktøjer for at hjælpe dig med at få dine børn ordentligt i seng om aftenen. Lige nu har vi en (ret pæn, hvis vi må sige det selv) hjemmeside, men der er også en blog, hvor eksperter giver svar på en lang række spørgsmål omkring børn og søvn. Og vi har planer om en Vilterdrømme og sove-app. Mere om det på et senere tidspunkt.

Vi er klar til at svare på mails døgnet rundt (næsten) og vil gerne høre, hvad du synes. Skriv til os på info@vilter.dk. Vi er hverken bange for at høre eller fortælle sandheden (eller det der ligner) om Vilters univers.

Venlige hilsner,

Anders Larson & Lars Henriksen