På eventyr i Minecraft

På eventyr i Minecraft

Tænk, hvis du kunne komme ind i Minecraft og lege i den verden, du selv har bygget! Spørg lige, om ikke Vilter har et computerspils-drømmebolsje…

Karakterer du møder på rejsen

Du vågner ved, at vand drypper på din pande.
”Sover du, (barnets navn)?” spørger Vilter. “Sover du, sover du, sover du, sover du?”
”Det gjorde jeg, ja. Hvorfor er du våd? Og hvorfor drypper du på mig?” spørger du.
”Jeg drypper jo på dig, fordi jeg er våd! Og jeg er våd, fordi jeg blev slugt af en hval. Er du klar over, hvor meget vand der kan være inde i munden på en hval?”
Det er du ikke klar over. Men Vilter er ret våd, så det er sikkert ret meget vand.
”Hvordan blev du slugt af en hval,” spørger du, for det er et ret oplagt spørgsmål.
Vilter fortæller med store øjne og arme, der ryger rundt i luften, at han bare havde fløjet sig en hyggetur gennem skyhavet.

”Skyhavet, hvad er det?” spørger du, for du har aldrig hørt om noget hav i skyerne.
Det er det hav, man nogle gange kan se, hvis man flyver i en flyvemaskine og kigger ud af vinduet og ser en hel masse hvide skyer, forklarer Vilter. De ligner næsten et tæppe, men faktisk er der et hav inden i dem.
”Så der svømmer hvaler rundt i skyerne?” siger du uden helt at tro på det. ”De er jo monster tunge. Hvorfor falder de så ikke ned?
”Er du tosset, (barnets navn)!” siger Vilter. ”Er du klar over, hvor ondt det vil gøre at få en stor hval lige i nakken?”
Du tror stadigvæk ikke helt på ham.
”Hvis du ikke tror på mig, kan du da bare flyve med mig derop og se for dig selv.”

Du tænker dig om. At flyve med Vilter er altid sjovt. Men at blive slugt af en hval lyder ikke så rart. Og så bliver man våd.
”Jeg vil hellere noget andet,” siger du så.
Vilter tager sine flyverbriller ned foran sine øjne. ”(barnets navn), du kender mig. Jeg er klar på hvad som helst,” siger han.
”Kender du Minecraft? Altså spillet?” spørger du.
Vilter griner højt.
”Kender jeg Minecraft? Klart! Jeg har engang bygget en hel zoologisk have i Minecraft – oven på en pyramide!”

Du ved godt, at du ikke skal tro på alt, hvad Vilter siger, så du smiler bare.
”Jeg har lige bygget en lufthavn,” forklarer du. En rigtig stor lufthavn med fly og landingsbaner og kontroltårn og det hele, faktisk. Altså, ikke helt alene, ven2 hjalp også lidt.”
Vilter nikker uden at sige noget.
Du tænker dig lidt om. Skal du spørge om det, du har gået og tænkt på? Det er lidt vildt, og det kan sikkert ikke lade sig gøre, men hvis det nu kan, ville det være det vildeste nogensinde overhovedet i hele verden. Du beslutter dig for at spørge:
”Jeg kunne godt tænke mig at besøge min lufthavn i virkeligheden. Du plejer jo at sige, at med et af dine drømmebolsjer i munden, er der ikke noget, man ikke kan.”
Vilter siger ikke noget, så du bliver ved: ”Altså, kan du få mig ind i spillet. Ind i Minecraft, så jeg kan se min lufthavn sådan rigtigt?”
Vilter siger stadig ikke noget. Han bøjer sig bare ned og åbner den kuffert, han har med overalt. Han roder lidt rundt i den, så trækker han en lang stang frem med et net for enden.

Vil du læse mere?

Denne godnathistorie er en del af Drømmepakke 2

Udover denne historie får du 9 andre spændende, sjove og skøre godnathistorier hvor dit barn har hovedrollen sammen med Vilter Ørngot, verdens bedste drømmepilot. Lad dit barn drømme med Vilter i aften!